Werkwijze en tarieven

Om effectief en gezond je doel te bereiken is het belangrijk om een voedingsadvies op te stellen, wat afgestemd is op jouw persoonlijke situatie. Daarnaast is het belangrijk om iemand te vinden die met je meedenkt en die je motiveert. Mag ik je helpen? Samen bereiken we jouw doel !

Bijkomend voordeel: je zorgverzekering vergoed over het algemeen je bezoek bij een diëtist. 

Basis voedingsprogramma

Het basis programma bestaat uit:
 

Intake gesprek

Het intake gesprek is de eerste stap naar het bereiken van je doel. Tijdens dit gesprek komen de volgende zaken aan bod:

 • Ik noteer je basisgegevens.

 • We bespreken je verwachtingen en motivatie.

 • We bespreken je huidige voedingsinname, waar ik meteen een analyse van zal maken.

 • Er zal ook een gewichtsanalyse gemaakt worden aan de hand van je gewicht, omtrekmaten en vetpercentage. Het vetpercentage wordt gemeten door middel van een 4-punts huidplooimeting. Deze huidplooimeting wordt verricht met een professionele huidplooimeter.

 • We stellen samen kleine en grote doelen af voor het bereiken van het eindresultaat.
   

Persoonlijk voedingsschema
Aan de hand van de gegevens die zijn verzameld tijdens het intake gesprek, wordt er een persoonlijk voedingsschema opgesteld. Dit schema is zoveel mogelijk afgestemd op jouw situatie. Er worden in dit schema diverse variatiemogelijkheden van voedingsmiddelen getoond, waardoor er altijd een keuze is wat je kan eten. Het schema is niet eenzijdig en opgesteld naar het doel wat jij wilt bereiken. 

1 vervolg consult
Tijdens dit vervolg consults bespreken we het voedingsschema, wat gemaakt is naar aanleiding van het intake gesprek.

Benieuwd naar de kosten? Neem contact op.
 

Trainingsschema

Bij het opstellen van een fitness trainingsschema wordt een persoonlijk plan gemaakt aan de hand van jouw doelstellingen. Er wordt rekening gehouden met jouw ervaring met krachttraining, het aantal dagen dat je wilt trainen, de belastbaarheid, blessures en/of klachten.

Wanneer je begeleiding wenst tijdens de training, dan kan je terecht bij één van de Personal Trainers van Westcoast Gym. Vraag tijdens een gesprek naar de mogelijkheden. 

Medische begeleiding

Uitgebreid voedingsprogramma

Uit de praktijk blijkt dat één enkel vervolg consult vaak niet het gewenste resultaat geeft. Daarom is het verstandig om dit programma te volgen. In totaal komt de tijdsduur van dit programma uit op een begeleiding gedurende 4 à 6 maanden. 

Het uitgebreide voedingsprogramma bestaat uit:
 

Intake gesprek

Het intake gesprek is de eerste stap naar het bereiken van je doel. Tijdens dit gesprek komen de volgende zaken aan bod:

 • Ik noteer je basisgegevens.

 • We bespreken je verwachtingen en motivatie.

 • We bespreken je huidige voedingsinname, waar ik meteen een analyse van zal maken.

 • Er zal ook een gewichtsanalyse gemaakt worden aan de hand van je gewicht, omtrekmaten en vetpercentage. Het vetpercentage wordt gemeten door middel van een 4-punts huidplooimeting. Deze huidplooimeting wordt verricht met een professionele huidplooimeter.

 • We stellen samen kleine en grote doelen af voor het bereiken van het eindresultaat.
   

Persoonlijk voedingsschema
Aan de hand van de gegevens die zijn verzameld tijdens het intake gesprek, wordt er een persoonlijk voedingsschema opgesteld. Dit schema is zoveel mogelijk afgestemd op jouw situatie. Er worden in dit schema diverse variatiemogelijkheden van voedingsmiddelen getoond, waardoor er altijd een keuze is wat je kan eten. Het schema is niet eenzijdig en opgesteld naar het doel wat jij wilt bereiken. 

4 vervolg consulten
Tijdens vervolg consult 1 bespreken we het voedingsschema, wat gemaakt is naar aanleiding van het intake gesprek.

Gedurende vervolg consulten 2 tot en met 4 komt het volgende aan bod:

 • De voortgang sinds het vorige consult van zowel voeding als beweging wordt besproken.

 • Ieder maal wordt de progressie bijgehouden aan de hand van een gewichtsanalyse. Hierbij wordt het gewicht gemeten, worden omtrekmaten afgenomen en indien gewenst wordt er een 4-punts huidplooimeting verricht.

 • Wanneer het nodig of wenselijk is, dan wordt het voedingsschema aangepast.

 • Je krijgt aanvullende informatie over gezonde voeding, beweegadviezen, variatiemogelijkheden en tips over hoe om te gaan met weekenden, vakanties en dergelijke.

 • Iedere vraag met betrekking tot voeding en beweging kan gesteld worden.

  Benieuwd naar de kosten? Neem contact op.

Voedingsadvies Westland heeft met iedere zorgverzekeraar een overeenkomst afgesloten, waardoor 3 uur dieetadvisering per kalenderjaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Voor de dieetadvisering geldt eerst het eigen risico. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. De zorgverzekeraar kan naast deze 3 uur ook extra uren hebben opgenomen in de aanvullende verzekering. 

Heb je geen recht (meer) op vergoeding van jouw zorgverzekeraar? Dan geldt het vastgestelde tarief van €17,50 per kwartier. Je zult na de consulten een factuur ontvangen.

Per 1 augustus 2011 is de diëtist direct toegankelijk. Je hebt geen verwijzing meer nodig van de (huis)arts voor de diëtist. 

Kosten
Eerste consult
€ 70,- tot € 105,00 (afhankelijk van de duur van het consult).

Vervolgconsult 
Circa € 35,00 (afhankelijk van de duur van het consult).

Meet programma

Meten is weten!
...Maar weet jij eigenlijk wel hoeveel voortgang je hebt gemaakt de afgelopen tijd? 

Je kunt vanaf nu bij Voedingsadvies Westland terecht voor een meet programma. Dit programma is speciaal voor mensen die niet direct interesse hebben in voedingsadvies, maar wel graag zouden willen weten wat hun progressie is. 

Dit programma bestaat uit 3 consulten, waarbij je zelf kan bepalen wanneer je terug zou willen komen voor een vervolg meting.

Tijdens de consulten wordt het volgende gemeten:

 • Gewicht

 • Vetpercentage door middel van een 4-punts huidplooimeting (ISAK antropometrie)

 • Omtrekmaten worden afgenomen bij: schouders, borst, taille, heupen, bovenarm, onderarm, bovenbeen, onderbeen.


Aan de hand van het gewicht en het vetpercentage kan de vetvrije massa berekend worden. Daarnaast kan het somatotype bepaald worden. 

Benieuwd naar de kosten? Neem contact op.