thumbnail_Image_edited.jpg

Kennismaken

Sam Olierhoek
Mijn naam is Sam, kwaliteitsgeregistreerd (sport) diëtist. Ik ben van mening dat sporten en een goed afgestemd eetpatroon twee factoren zijn die elkaar versterken. Hierdoor heb ik ervoor gekozen om de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool en aansluitend de Post-HBO sportdiëtetiek te volgen. Naast sportvoedingsbegeleiding vind ik de medische dieetbegeleiding ook erg interessant. Hierbij kunt u denken aan dieetbegeleiding bij hart- en vaatziekten, diabetes mellitus, nierziekten of bijvoorbeeld maag- en darmklachten. Hiervoor heb ik de Post-HBO voeding bij diabetes; en voeding bij nierziekten gevolgd.

Sinds 2013 ben ik met veel plezier gestart met mijn eigen praktijk, die momenteel gevestigd is binnen het sportcentrum WestCoast Gym. Hierbij heb ik enkele duizenden mensen al geholpen met hun doelstelling of met de voedingsbegeleiding rondom hun ziektebeeld. Naast de werkzaamheden in mijn eigen praktijk ben ik drie dagen per week werkzaam als klinisch diëtist bij Haaglanden Medisch Centrum. Hier begeleid ik patiënten op de verpleegafdeling, variërend van interne geneeskunde tot heelkunde en neurologie. 

Kwaliteitsgeregistreerd
Om een zo optimale behandeling te garanderen en als bewijs van actuele kennis en ervaring staan wij ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit is belangrijk omdat een verzekeraar hiernaar vraagt, wanneer je wilt dat het consult vergoed wordt.